מונחים
מונחים
  • קרמה היא "התרכיז" של פולי הקפה והיא השכבה המכסה את הקפה.
    קרמה רבה יותר מתקבל מפולי רובוסטה בניגוד לדיעה שפולי ערביקה יתנו לנו קרמה גדולה יותר.
    ככל שאיכות פולי הקפה, רמת הקלייה וטריותם גבוהה יותר כך נצפה לקרמה איכותית יותר בעלת מקרם סמיך יותר.
    צבע הקרמה הוא חום בהיר עד חום כהה. קרמה בהירה יותר מעידה בעיקר על טמפרטורת מים נמוכה מידי או לחץ מים חלש מידי .
    צבע הקרמה האידיאלי הוא בצבע אדום חום אדמה המעיד על שלמות הקפה.
    עובי הקרמה היא כ 4 מ"מ  וזו אותה שכבה שאנו רואים בחלקו העליון של קפה אספרסו.